Tippek koraszülött babák ápolásához és tornáztatásához

  • Főoldal
  • Hírek
  • Tippek koraszülött babák ápolásához és tornáztatásához

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány megbízásából, a “Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban” (EFOP-1.2.10-16-2016-0000) című projekt keretében készült oktatóvideóink által szeretnénk segítséget nyújtani a koraszülött gyermekek otthoni tornáztatásához, valamint ápolásához.

Németh Andrea okleveles ápoló, szakmai tanár praktikus tanácsokat és tapasztalatokat oszt meg gyakorló szülőkkel.
Az édesanyák gyakran elbizonytalanodnak, az első otthon töltött napok során. Az első alkalmakkor olyan fontos kérdések merülhetnek fel az édesanyákban, amelyekre jobb előbb választ kapni. “Vajon hogyan fogok hozzányúlni a gyermekhez, hogyan fogom mozgatni és fürdetni?”

Ha első gyermek a családban – főleg ha koraszülött gyermekről beszélünk-, fokozottan kell ügyelnünk ezekre a lépésekre hisz, nagyobb kihívást jelenthet ellátásuk. Határozott, gyengéd mozgatások szükségesek, ahhoz hogy a gyermek biztonságban érezze magát kezünkben, és ne okozzunk fájdalmat.

További szakmai tanácsokért nézd meg oktatóvideónkat:

 

Kelemen Lilla gyógytornász a koraszülött gyermekek otthoni tornáztatásáról készült előadásában felhívja a figyelmet arra, hogy sajnos minden 10. gyermek koraszülött így különösen nagy hangsúlyt kell fektetni az otthoni tornáztatásra.

Fontos, hogy a koraszülött gyermekek a megfelelő gyakorlatok elvégzése mellett tudjanak fejlődni. A tornagyakorlatok elvégzése egy- két naponta javasolt.

A gyakorlatok részletes bemutatását az alábbi videó mutatja be:

széchenyi 2020 logo