Pályázat

Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban projekt megnyitásáról, sajtóközlemény

 

Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 576,98 millió Ft vissza nem térítendőtámogatást nyert „Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban” című projektjére az EFOP-1.2.10-2016-00001 számú pályázatával. A projekt a „Széchenyi 2020” program keretében valósul meg.

A projekt célja, hogy segítséget nyújtson a koraszülött gyermekek szüleinek elérni a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges segítő szakembereket, illetve az adott élethelyzetben nélkülözhetetlen információkat.

A projekt a dél-dunántúli régióban, Baranya, Somogy és Tolna megyében valósul meg és várhatóan 27 új munkahelyet teremt. A projekt gazda Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 2004 óta végzi a régióban a koraszülöttek mentését és sürgősségi szállítását napi 24 órában.

A programban mentorokat képeznek, akik a védőnők köréből kerülnek ki. Ők tartják a kapcsolatot a koraszülöttek családjával, illetve a korai fejlesztők szakembereivel és a szakorvosokkal. A program során számos szakmai konferenciát, workshop-ot, érzékenyítő programot szerveznek a szülők, egyetemi hallgatók, egészségügyi szakemberek részére. Időszaki kiadványt jelentetnek meg és szakkönyveket írnak a témában. Interaktív számítógépes játékokat fejlesztenek a gyermekek részére, melyekkel könnyebb számukra a tanulás.

Légzésfigyelő monitorokat és csecsemőmérleget vásárolnak, melyeket a rászoruló családok ingyenesen kikölcsönözhetnek. Ultrahang készüléket és EKG készüléket vásárolnak, melyek segítségével jobbá tehető a koraszülöttek ellátása.

A nyolc éves program végén arra számítanak a szakemberek, hogy a koraszülöttek semmiben sem különböznek társaiktól, nincs lemaradásuk és egyenlő eséllyel indulnak az életben.

A projektről bővebb információt a www.koraszulottmentes.hu oldalon olvashatnak.

További információ

Dr. Nagy Éva
projektvezető
Telefonszám: 06 30 660 4255
E-mail cím: dr.eva.nagy@gmail.com

Pécs, 2017.július 6.

széchenyi 2020 logo